Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2024 11:37

Επικείμενη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την ΕΚΟ Κύπρου

Με σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις με ενέργεια για τη ζωή» γνωστοποιήθηκε επισήμως η επικείμενη συνεργασία της ΕΚΟ Κύπρου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης, ο Αρχιπύραρχος κ. Νίκος Λογγίνος, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ο οποίος ανακοίνωσε την αμοιβαία υποστήριξη για την επίτευξη του κοινού στόχου της συνεργασίας, που είναι η έμπρακτη προσφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία, και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού πλούτου, αλλά και της περιουσίας.

Η ΕΚΟ Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, θα αγοράσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο ολοκληρωμένα σετ εξοπλισμού από έξι διασωστικά εργαλεία, μία φουσκωτή βάρκα και εξοπλισμό για αντιμετώπιση απεγκλωβισμού ή άλλων ατυχημάτων σε υγρό στοιχείο. Επίσης θα επιχορηγήσει τη συμμετοχή οκτώ υπαξιωματικών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Fire Service College στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπρόσθετα, θα τοποθετούνται μηνύματα σε αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων σε μια εκστρατεία διαφώτισης του κοινού σε θέματα πρόληψης, η οποία θα υλοποιηθεί και θα αποτελείται από τρία κύματα επικοινωνίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, κατά την αντιπυρική περίοδο, καθώς και την περίοδο των Χριστουγέννων.  

(ΑΦ/ΝΖ)