Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-04-2024 12:34

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Την ελπίδα ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) κατά την επικείμενη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα για την επέτειο της 1ης Απριλίου, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είχε πει πως ο Απρίλιος θα είναι μήνας εξελίξεων και ερωτηθείς τι να αναμένουμε, δεδομένης της επικείμενης συνάντησης ΓΓ-Tatar και της καθόδου της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ κας Holguín στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Είναι απλά τα πράγματα. Όπως προανέφερα, ο ΓΓ των ΗΕ, όταν βρεθήκαμε στις Βρυξέλλες, αλλά και προηγουμένως με την κα Holguín, μου μετέφερε κάποιες προτάσεις, τις οποίες έχω αποδεχθεί.

Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά.

Θεωρώ σε αυτό το πλαίσιο σημαντική τη συνάντηση που θα γίνει στις 5 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, και ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς.»

Ερωτηθείς αν βρίσκεται σε επικοινωνία με την κα Holguín, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε: «Είμαι σε επικοινωνία με την κα Holguín, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό στις επόμενες των ημερών είναι η συνάντηση του ΓΓ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, γιατί εκεί θα πρέπει ο κ. Tatar να απαντήσει, και ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του ΓΓ.»

(ΡΜ/ΓΣ/ΕΠ)