Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-10-2018 09:55

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο 3ο Περιφερειακό Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στη Βαρκελώνη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Βαρκελώνη, όπου θα συμμετάσχει στο 3ο Περιφερειακό Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο, 8 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 25 Υπουργών Εξωτερικών από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της περιοχής, στην παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας κας Federica Mogherini.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, ανάμεσα σε άλλα, θα γίνει ανασκόπηση της δράσης και των επιτευγμάτων της Ένωσης για τη Μεσόγειο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων λειτουργίας της, καθώς, επίσης, θα συζητηθεί η μελλοντική πορεία της Ένωσης στη βάση των στόχων που έχουν τεθεί από τα συμμετέχοντα κράτη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισπανία, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας κ. Josep Borrell, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ισπανίας, καθώς και θέματα που άπτονται περιφερειακών και Ευρωπαϊκών εξελίξεων, όπως είναι οι ευρωτουρκικές σχέσεις και η κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό.

Από τη Βαρκελώνη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην 6η Τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου που πραγματοποιείται στις 10 Οκτωβρίου.

____________

/ΣΧ