Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-05-2024 11:44

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων αναφορικά με τις νέες υποδομές για οικογένειες σε εγκαταστάσεις του Δήμου Στροβόλου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων με την Ένωση Δήμων και της εφαρμογής του ετήσιου Πλάνου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσιάστηκαν σήμερα οι νέες υποδομές για οικογένειες στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Μεγάρου και του Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου.

Οι υποδομές περιλαμβάνουν δωμάτιο θηλασμού και άντλησης μητρικού γάλακτος, χώρο στάθμευσης για οικογένειες με παιδικά καροτσάκια, καθώς και αλλαξιέρες στους χώρους υγιεινής γυναικών και ανδρών.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου της και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόνισε πως τέτοιες δράσεις δεν είναι μόνο συμβολικές, αλλά υποβοηθούν έμπρακτα τη θεμελίωση της κουλτούρας ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η ισότητα των φύλων, σημείωσε, είναι ένα θέμα που επηρεάζει την καθημερινότητά μας και σε αυτό το πλαίσιο, το Γραφείο συνεργάζεται με όλους τους φορείς και σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, πρόσθεσε, δεν μπορεί να απουσιάζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία βρίσκεται σε καθημερινή βάση πιο κοντά σε όλες και όλους τους πολίτες. Η Επίτροπος εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή της για την υλοποίηση τεσσάρων από τις πέντε δράσεις του Πλάνου στον Δήμο Στροβόλου.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Β. Παπαχαραλάμπους, αφού ευχαρίστησε την Επίτροπο για την εξαιρετική συνεργασία, τόνισε τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος στην ισότητα των φύλων μέσω των νέων υποδομών, αλλά και σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού, με απώτερο στόχο την αλλαγή νοοτροπίας και την ισότιμη και πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση όλων των πολιτών.

Ακολούθησε ξενάγηση των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στους χώρους των νέων υποδομών και εκπαιδευτική παρουσίαση από Λειτουργό του Γραφείου Επιτρόπου στο προσωπικό του Δήμου για θέματα ισότητας των φύλων.

(ΑΑ/ΑΦ/ΓΣ)