Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2024 17:16

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για τη διαχείριση απειλών και κρίσεων στα σχολεία

Με αφορμή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν λάβει δημόσια σχολεία την περασμένη Παρασκευή, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια κ. Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη και οι Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Η Υπουργός αρχικά ευχαρίστησε τη Γενική Διευθύντρια και όλους τους/τις Διευθυντές/Διευθύντριες των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Υπουργείου για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν για διαχείριση της κατάστασης, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των μαθητών, των μαθητριών, των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού στα σχολεία μας, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του ΥΠΑΝ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τις διευθυντικές ομάδες και τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων για την αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου δράσης που ενεργοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και προς την Αστυνομία Κύπρου για τις δικές της ενέργειες.

Η κ. Μιχαηλίδου έδωσε οδηγίες για άμεση και χωρίς καθυστερήσεις επικαιροποίηση, ενίσχυση, αλλά και απλοποίηση του εν λόγω σχεδίου δράσης, σε συνεργασία με την Αστυνομία, στη βάση και της εμπειρίας της περασμένης Παρασκευής. 

(ΙΠ)