Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2024 15:43

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας

Συνάντηση είχε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Χρίστο Στυλιανίδη και τα επιτελεία τους.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα, είχε ως βασικό θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και την εκατέρωθεν συνεργασία για περαιτέρω δράσεις και ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης.

Οι δύο Υπουργοί σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την αμοιβαία εκτίμηση και προθυμία για περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα που άπτονται των δύο Υπουργείων, με κύριο άξονα το μεταναστευτικό.

Συμφωνήθηκε η υπογραφή ενός Μνημονίου μεταξύ των δύο Υπουργείων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αυτά εκπροσωπούν προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, αυτή η άριστη συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου να έχει περισσότερη πρακτική αξία και σημασία.

Η θέληση και η διάθεση για κοινές δράσεις, όπως είπε ο κ. Χαρτσιώτης, οδηγεί στην απόφαση για περαιτέρω βήματα συνεργασίας στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξίσου και οι δύο χώρες.

(ΕΑθ/ΕΠ)