Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-05-2024 09:09

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη και πράσινη Τηλλυρία»

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Σύμπλεγμα Κοινοτήτων Τηλλυρίας (Κάτω Πύργος, Πάνω Πύργος, Μοσφίλι, Παχύαμμος και Πηγένια) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη και πράσινη Τηλλυρία» το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024, από τις 15:00 μέχρι τις 18:15, στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου.

Η Ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και έχει ως στόχο την ενημέρωση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ, καθώς και των πολιτών για την κλιματική ουδετερότητα και γενικότερα για θέματα αειφόρου ανάπτυξης και βιώσιμων πρακτικών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην Ημερίδα, μεταξύ άλλων, είναι εκπρόσωποι του Δήμου Τήλου, του πρώτου νησιού μηδενικών αποβλήτων παγκοσμίως.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν το μοντέλο της Τήλου ως ενεργειακή κοινότητα, η ενεργειακή μετάβασή της και η κοινωνική συνοχή, καθώς και το θέμα δημιουργίας κλιματικά ουδέτερων και πράσινων κοινοτήτων. Τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν, επίσης, τα Σχέδια Δράσης για το Κλίμα και την Ενέργεια για τις Κοινότητες της Κύπρου, θέματα χρηματοδότησης καθώς και η κυκλική οικονομία.

Ομιλητές και ομιλήτριες στην ημερίδα θα είναι η κα Αντωνία Θεοδοσίου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο κ. Σακελλάρης, Αντιδήμαρχος Τήλου, ο κ. Κοντός, Γενικός Γραμματέας Δήμου Τήλου, ο κ. Πλουμιτσάκος από την Εταιρεία POLYGREEN S.A., ο κ. Σοφοκλέους, Επιστημονικός Σύμβουλος Τηλλυρίας, ο κ. Βλάχος, Διευθυντής του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου, η κα Δελέντα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου, ο κ. Γωγάκης, Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών, ο κ. Ιωάννου, Διευθυντής Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου και η κα Χαραλάμπους, Πρόεδρος του Δ.Σ. ΚυκλΟΙΚΟδρόμιο. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο εκπρόσωπος του Συμπλέγματος Τηλλυρίας κ. Κλεάνθους, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Κιτρομηλίδης.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

(ΑΣΠ/ΕΑθ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα