Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-05-2024 20:16

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά την τελετή παράδοσης μικρών λεωφορείων ΑμεΑ με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας

Παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου και εκπροσώπου της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης μικρών λεωφορείων προσβάσιμων σε ΑμεΑ.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε:

«Σε ευχαριστώ, Μαριλένα, για τα καλά σου λόγια. Αυτά που έχει πει η Μαριλένα για τις συνέργειες και την ολιστική προσέγγιση εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής μάς εκφράζουν όλους. Περιγράφουν στόχους ευγενείς, δράσεις για το πώς ως κοινωνία μπορούμε να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον, και αυτό είναι μια θέση αρχής. Είναι μια στάση ζωής, την οποία ως Κυβέρνηση υιοθετούμε και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε. Είναι για εμάς μεγάλη χαρά να μπορούμε να βοηθάμε το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, την Υφυπουργό κα Μαριλένα Ευαγγέλου και την ομάδα της σε αυτή την ευγενή δράση, σε αυτή την προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Θέλω όμως κι εγώ να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη δική του συνεισφορά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Υπουργείου μου στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για την πολλή δουλειά που έχουν κάνει. Να ξέρετε, Μαριλένα, να ξέρει και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ότι εμείς πάντα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στην υλοποίηση αυτών των στόχων. Οι συνάνθρωποί μας, ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν περισσότερες ανάγκες, πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής από την κοινωνία και αυτό έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Ελπίζω τα οργανωμένα σύνολα των ΑμεΑ να μπορούν πλέον να απεξαρτητοποιηθούν από τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές ή από το να χρειάζονται συνεχώς τη βοήθεια των δικών τους ανθρώπων για να μετακινηθούν και να υπάρχει πλέον μια πιο ανεξάρτητη και πιο εύκολη διακίνηση.»

(ΣαΠ/ΓΣ/ΕΠ)