Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-05-2024 12:19

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Όσλο

Ο κ. Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει αύριο στο Όσλο, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης(ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου 2024 στο Κοινοβούλιο της Νορβηγίας. Τον κ. Λουκαΐδη θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Γαβριέλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έκθεση και το προσχέδιο  ψηφίσματος του Ιταλού Εισηγητή, κ. Piero Fassino με θέμα «Έκκληση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της», το οποίο μετά την έγκριση της Επιτροπής, θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ τον προσεχή Ιούνιο.  

Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης υπό την ιδιότητα του Εισηγητή για Γνωμάτευση,  εκ μέρους της Επιτροπής, για το θέμα των διαδικασιών συμφιλίωσης και αποζημίωσης, ως αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης των συγκρούσεων και οικοδόμησης ενός κοινού και ειρηνικού μέλλοντος, θα παρουσιάσει το  προσχέδιο  Γνωμάτευσής του καθώς επίσης και σειρά τροπολογιών στην έκθεση του Βρετανού Εισηγητή Λόρδου Keen.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω εργασιών, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κ. Andreas Mozfeldt Kraavik θα προσφωνήσει τη Συνεδρία και θα ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη της Επιτροπής. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα