Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 07:11

Εκλογές 2024 – Δήλωση Γενικού Εφόρου Εκλογών δρος Ελίκκου Α. Ηλία για την έναρξη της ψηφοφορίας

Στις 7 π.μ. άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σχολικών Εφορειών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 698.896 πρόσωπα.

Οι κάλπες άνοιξαν και στα 1.847 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα 10 εκλογικά κέντρα της Ελλάδας.

Στις 9 π.μ., ώρα Κύπρου, αναμένεται να ανοίξει η κάλπη στο Βέλγιο και στις 10 π.μ., ώρα Κύπρου, οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε ομαλά χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Μετά από διακοπή μιας ώρας, θα επαναρχίσει στη 1 μ.μ. και θα λήξει στις 6 μ.μ., οπότε θα κλείσουν οι κάλπες τόσο στη Δημοκρατία όσο και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο προεδρεύων υπάλληλος κάθε εκλογικού κέντρου μπορεί να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας το αργότερο μέχρι τα μεσάνυκτα, αν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων έξω από το εκλογικό κέντρο, που περιμένουν να ψηφίσουν. 

Ως Γενικός Έφορος Εκλογών καλώ όλες και όλους τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Εύχομαι καλή ψήφο σε όλους και όλες.

------------------------

Για πλάνα της δήλωσης του Γενικού Εφόρου Εκλογών πατήστε εδώ.

(ΜΚυ/ΑΦ)