Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 18:03

Εκλογές 2024 – Δήλωση Γενικού Εφόρου Εκλογών δρος Ελίκκου Α. Ηλία για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας και τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων εξόδου (EXIT POLLS)

Η ψηφοφορία έληξε κανονικά σε όλα τα εκλογικά κέντρα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ως εκ τούτου, δίδεται η δυνατότητα δημοσίευσης δημοσκοπήσεων εξόδου (ΕΧΙΤ POLL), οι οποίες έχουν διενεργηθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα για σκοπούς πρόβλεψης του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.

Μετά το κλείσιμο των καλπών, έχει αρχίσει το τελικό στάδιο της εκλογικής διαδικασίας με τη διαλογή και την καταμέτρηση των ψήφων στα ίδια τα εκλογικά κέντρα υπό την εποπτεία των προεδρευόντων υπαλλήλων. Εξαίρεση αποτελούν η ειδική κάλπη των Κεντρικών Φυλακών, το περιεχόμενο της οποίας μεταφέρθηκε, για να συμψηφιστεί με άλλες κάλπες στις διάφορες Επαρχίες, καθώς και μικρός αριθμός καλπών κατεχόμενων Κοινοτήτων, με μικρό αριθμό ψήφων, οι οποίες θα μεταφερθούν στο ενιαίο κέντρο διαλογής που  θα λειτουργήσει στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, στην Λευκωσία.

Σε λίγο αναμένεται να έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα από τα μικρότερα εκλογικά κέντρα Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την Πράξη περί της Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «τα κράτη μέλη δεν μπορούν να ανακοινώσουν επισήμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τους, παρά μόνο μετά τη λήξη της ψηφοφορίας σε όλα τα κράτη μέλη». Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι στην Ιταλία η ψηφοφορία διεξάγεται μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα ώρα Κύπρου, αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται μετά την πιο πάνω ώρα.

Για τις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις θα υπάρχει ζωντανή ροή των αποτελεσμάτων στην τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Σε πολύ λίγο θα ανακοινώσουμε το τελικό ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων.

Για πλάνα από τη δήλωση του Εφόρου πατήστε εδώ

ΜΚυ/ΕΠ