Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 17:50

Εκλογές 2024 – Ο Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη δήλωσή του για την προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 5 μ.μ.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Ελίκκος Α. Ηλία, αμέσως μετά τη δήλωσή του στο Αμφιθέατρο «Θεόφιλος Γεωργιάδης» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για το ποσοστό προέλευσης ψηφοφόρων μέχρι τις 5 μ.μ., απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει παράταση στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Ηλία απάντησε: «Έχω μιλήσει με όλους τους Εφόρους σε κάθε επαρχία, είναι ομαλή η προσέλευση. Από ό,τι με έχουν διαβεβαιώσει, δεν υπάρχουν ουρές. Αν χρειαστεί να δώσουμε κάποια παράταση, τότε θα το πούμε. Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα δεν θα δώσουμε. Απλώς θα ήθελα να παρακαλέσω και τα κανάλια, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ετοιμάζουν τις δημοσκοπήσεις εξόδου, να αναμένουν τη δική μου ανακοίνωση ότι έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και μετά να προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων εξόδου, δηλαδή με βάση τη νομοθεσία.»

Ερωτηθείς για το πότε εκτιμάται να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και πότε τα αποτελέσματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γενικός Έφορος Εκλογών είπε: «Για τις ευρωεκλογές ούτως η άλλως δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τα ποσοστά και τα αποτελέσματα, προτού παρέλθει η ώρα 12 τα μεσάνυχτα, και τότε εκτιμούμε ότι θα δοθούν τέτοια στοιχεία που θα γνωρίζετε για τα ποσοστά των κομμάτων. Ίσως δεν ανακοινώσουμε επίσημα αποτελέσματα εκείνη την ώρα, αλλά πόσοι ευρωβουλευτές θα εκλεγούν ή αν θα εκλεγεί μεμονωμένος υποψήφιος, αυτό θα το γνωρίζουμε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτιμώ ότι θα ξεκινήσει η ροή αποτελεσμάτων κατά τις επτάμιση, οπόταν θα γνωρίζουμε και για τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης. Υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά, με την οποία θα καταμετρώνται τα ψηφοδέλτια και οι σταυροί προτίμησης, απλώς για τις θέσεις μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, των Σχολικών Εφορειών και των Κοινοτικών Συμβουλίων θα πρέπει να αναμένουμε τη Δευτέρα το πρωί, για να δώσουμε τα άτομα, τα οποία θα εκλεγούν. Όλοι οι υπόλοιποι που δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης σε συνδυασμό, αυτούς θα τους γνωρίζουμε πριν από τα μεσάνυχτα.» 

Για πλάνα από τις απαντήσεις του Γενικού Εφόρου Εκλογών πατήστε εδώ.

 

 

------------------

 

(ΝΖ)