Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-06-2024 15:20

Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τις Εκλογές Ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε συνέχεια της τελευταίας ανακοίνωσής μου ημερομηνίας 3 Ιουνίου 2024 επιθυμώ να ενημερώσω το κοινό ότι κατά την ημέρα των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 το Γραφείο μου διενήργησε παγκύπριους επιτόπιους ελέγχους συμμόρφωσης σε 104 εκλογικά κέντρα.

Από τους επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες/οδηγίες αναφορικά με την απαγόρευση αναφώνησης του αριθμού δελτίου ταυτότητας και τη διαχείριση των εκλογικών καταλόγων από τους εκπροσώπους των πολιτικών συνδυασμών/κομμάτων/υποψηφίων, που βρίσκονταν εντός των εκλογικών κέντρων.

Εντούτοις, το Γραφείο μου ενημερώθηκε από πολίτες ότι σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα δεν αναφωνείτο ο αριθμός εκλογικού βιβλιαρίου, αλλά ο αριθμός δελτίου ταυτότητας. Οι περιπτώσεις αυτές έτυχαν άμεσου χειρισμού, και θα ενημερωθεί σχετικά και η Υπηρεσία Εκλογών για τις δικές της ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το Σαββατοκύριακο των εκλογών και μέχρι τη δεδομένη στιγμή έχουν υποβληθεί στο Γραφείο μου 43 γραπτές καταγγελίες, που αφορούν στη λήψη ανεπιθύμητων προωθητικών μηνυμάτων τύπου sms, μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και/ή τηλεφωνικών κλήσεων από επιτελεία και/ή υποστηρικτές υποψηφίων για την προώθηση της πολιτικής τους υποψηφιότητας. Οι εν λόγω καταγγελίες διερευνώνται και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν μετά τη διερεύνηση.

(/ΝΓιαν)