Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2024 09:59

Εκλογές 2024 - Ανακήρυξη Ευρωβουλευτών: Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιουνίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, η τελετή ανακήρυξης των έξι νεοεκλεγέντων Κύπριων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  

Ο Γενικός Γραμματέας του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) κ. Στέφανος Στεφάνου στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε τα εξής:

«Καλημέρα σε όλους και όλες. Να καλωσορίσω και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εδώ, τους δημοσιογράφους. Να μου επιτρέψετε πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ την Υπηρεσία Εκλογών και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διπλή εκλογική διαδικασία, που ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την Κύπρο, και νομίζω ότι το καθήκον της ομαλούς διεξαγωγής των εκλογών έχει επιτευχθεί.

Το ΑΚΕΛ σε αυτές τις εκλογές έχει εκλέξει έναν ευρωβουλευτή, τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος έχει μια πολύτιμη εμπειρία από τη λειτουργία και τη δράση του Ευρωκοινοβουλίου. Kαι αυτήν την εμπειρία φυσικά θα την αξιοποιήσουμε, για να συνεχίσει το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία να είναι μια δύναμη διεκδίκησης πρώτα απ’ όλα για την Κύπρο μας και τον λαό μας, μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά γενικότερα και από τη δράση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία με την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσει να διεκδικεί τα καλύτερα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, τα ευρωπαϊκά κράτη και τους ευρωπαϊκούς λαούς. Γιατί χρειάζεται όντως στις μέρες που περνούμε να κάνουμε πάρα πολλά, για να μπορέσουν να ξημερώσουν καλύτερες μέρες τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Κύπρο μας.

Θέλω να ευχηθώ στον ευρωβουλευτή του κόμματος κάθε καλή δουλειά. Όπως πάντα θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της Κύπρου μας, γιατί πάνω από όλα για εμάς προέχει η Κύπρος και ο λαός μας. Και για τη χώρα μας και τον λαό μας θα συνεχίσουμε να δίνουμε κάθε ικμάδα, κάθε δύναμη που έχουμε, για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Σας ευχαριστώ πολύ.»

(ΕΑθ)