Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2024 10:02

Εκλογές 2024 - Ανακήρυξη Ευρωβουλευτών: Δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιουνίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, η τελετή ανακήρυξης των έξι νεοεκλεγέντων Κύπριων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε τα εξής:

«Καλημέρα σε όλες και όλους. Θα ξεκινήσω με ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητα των εκλογών, για ακόμα μια φορά ο κυπριακός λαός έδειξε την ωριμότητα του, αλλά και τη δημοκρατική κουλτούρα, την οποία κατέχει.

Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Υπηρεσία Εκλογών, γιατί παρά τις δυσκολίες, κατάφερε όλη η διαδικασία της ψηφοφορίας να κυλήσει ομαλά. Και φυσικά συγχαρητήρια σε όλους τους ευρωβουλευτές που έχουν εκλεγεί, διότι από αυτή τη στιγμή είναι πάνω απ’ όλα εκπρόσωποι της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχουν ως πρώτιστο καθήκον να διεκδικούν για τον λαό μας και να εκπροσωπούν τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ειδικές όμως ευχαριστίες για την υποψηφιότητά του και συγχαρητήρια για την εκλογή του στον φίλο τον Κώστα Μαυρίδη. Το Δημοκρατικό Κόμμα μέσω του Κώστα θα συνεχίσει να συμμετέχει στη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη συνεργασία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Και μέσω της σταθερής και σημαντικής παρουσίας μας σε αυτή την πολιτική ομάδα στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε για την Κύπρο, να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού μας, αλλά και της χώρας μας.

Η αμέσως επόμενη περίοδος θα είναι δύσκολη για την Ευρώπη με πολλές προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, το κόστος ενέργειας και πολλά άλλα. Και φυσικά, στην περίπτωση ιδιαίτερα της Κύπρου, τις μεγάλες προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την επίλυση του Κυπριακού.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, για να πάει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά, θα δώσουμε και εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα τη δική μας συμβολή, τη δική μας συμμετοχή, τη δική μας προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»

(ΝΓιαν)