Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2024 13:31

Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ολοκλήρωση του 3ου επιστημονικού συνεδρίου του Κρατικού Αρχείου με θέμα «Η τουρκική εισβολή μέσα από αρχειακές πηγές»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, το 3ο επιστημονικό συνέδριο του Κρατικού Αρχείου με θέμα «Η τουρκική εισβολή μέσα από αρχειακές πηγές». Το συνέδριο έγινε επ’ ευκαιρίας της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων που εορτάζεται την 9η Ιουνίου 2024. Σκοπός των εορτασμών αυτών σε διεθνές επίπεδο είναι η ανάδειξη της χρησιμότητας των αρχείων για την κοινωνία και τη χρηστή διακυβέρνηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και την αξία τους. Παράλληλα, το συνέδριο αυτό προστέθηκε στις δράσεις για την ανάδειξη της τραγικής επετείου των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης, υπό την αιγίδα του οποίου είχε τεθεί το συνέδριο, και τόνισε τη σημαντικότητα των αρχείων για τη χρηστή διοίκηση και την ιστορική έρευνα, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του Κρατικού Αρχείου για διάσωση και ανάδειξή τους.

Στην ομιλία του ο Έφορος Κρατικού Αρχείου κ. Χρίστος Κυριακίδης, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Κρατικό Αρχείο στην ανάδειξη των αρχείων της υπό εξέταση περιόδου, παρουσιάζοντας παράλληλα, τις σχετικές αρχειακές συλλογές που φυλάσσονται στο Κρατικό Αρχείο και τα νομικά ζητήματα που αφορούν στην προσβασιμότητά τους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πλήθος ομιλητών.

(ΕΑθ/ΝΓιαν)