Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2024 11:41

Η Πολιτική Άμυνα και η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου

Μέλη της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, στις περιοχές της Επαρχίας Πάφου, όπου μαίνεται από χθες πυρκαγιά.

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας έχει συμβάλει στη διαδικασία εκκένωσης τριών Κοινοτήτων (Ψάθι, Λεμόνα και Χούλου), διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον, έγιναν διευθετήσεις χθες και 50 περίπου άτομα, των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μεταφέρθηκαν για διανυκτέρευση σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου. Δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας παραμένουν στην περιοχή και είναι σε ετοιμότητα, για να συνδράμουν περαιτέρω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Επιπλέον, από νωρίς το πρωί σήμερα, Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου προέβησαν σε καταγραφή των ζημιών σε υποστατικά στην Κοινότητα Ψάθι. Συγκεκριμένα, έχουν επηρεαστεί 14 κατοικίες, εκ των οποίων οι δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς. Αυτή την ώρα, το συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου καταγράφει ζημιές στην Κοινότητα Πολεμίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τυγχάνει συνεχούς ενημέρωσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και έχει ήδη μεταφέρει την απόφαση της Κυβέρνησης για στήριξη των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών.

(ΜΚυ/ΓΣ)