Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2024 14:27

Σημαντικές επαφές του Υφυπουργού Τουρισμού στο Αμμάν της Ιορδανίας

Η ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών λειτουργεί υποστηρικτικά και στο πεδίο του τουρισμού

Σειρά συναντήσεων είχε στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιορδανία για την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας στη γείτονα χώρα με την ευκαιρία της προσθήκης νέων αεροπορικών δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, από σήμερα προστίθενται νέα δρομολόγια από τη γείτονα χώρα, αφού η αεροπορική εταιρεία Royal Jordanian θα εκτελεί πτήσεις από το Αμμάν προς το αεροδρόμιο Πάφου δύο φορές τη βδομάδα, ενισχύοντας έτσι το ήδη ισχυρό πτητικό της πρόγραμμα προς τη χώρα μας, αφού ήδη εκτελεί πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λάρνακας τέσσερις έως έξι φορές τη βδομάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιορδανία, ο Υφυπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό του, Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας κ. Makram Queisi, κατά την οποία συζήτησαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Κουμής είχε επίσης  συνάντηση με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Royal Jordanian με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Samer Majali, με ανώτατα στελέχη του Jordan Tourism Board, καθώς και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως (Ιορδανίας) κ. Χριστόφορο, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κυπριακής αντιπροσωπίας, πραγματοποιήθηκε επίσης εκδήλωση, που διοργάνωσαν από κοινού το Υφυπουργείο Τουρισμού  και η Royal Jordanian, κατά την οποία έγινε παρουσίαση της χώρας μας στους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και σε Ιορδανούς δημοσιογράφους.

Ο κ. Κουμής παραχώρησε συνεντεύξεις στα ιορδανικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με το πέρας της εκδήλωσης.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων στο Αμμάν ο κ. Κουμής ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Ιορδανία είναι μια χώρα γεωγραφικά πολύ κοντά στη χώρα μας, με την οποία μας συνδέουν πάρα πολλά. Πέραν των καλών σχέσεων των δύο λαών, έχουν ομολογουμένως βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κάτι το οποίο εισπράττουμε και στις συναντήσεις με τους τουριστικούς εταίρους.

Είναι ενδεικτικό ότι, ψες με το πέρας της παρουσίασης, τόσο οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης όσο και οι επαγγελματίες του τουρισμού συζητούσαν με τα καλύτερα λόγια για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η χώρα μας στην περιοχή, αναφερόμενοι στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο “Αμάλθεια”, αλλά και στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διεθνή Διάσκεψη της Νεκράς θάλασσας νωρίτερα αυτή τη βδομάδα.

Είναι σημαντικό και ευδιάκριτο, λοιπόν, ότι η ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών λειτουργεί υποστηρικτικά και στο πεδίο του τουρισμού.

Ως Υφυπουργείο Τουρισμού χαιρετίζουμε την προσθήκη νέων δρομολογίων από την Royal Jordanian και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοδική πορεία, που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η αγορά της Ιορδανίας, θα συνεχιστεί.

Θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών εταίρων των δύο χωρών και προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ στη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων.

Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε και στο παρελθόν, αλλά δεν προχώρησε σε υλοποίηση για διάφορους λόγους. Θεωρήσαμε ορθό να το επαναφέρουμε στη συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό μου. Τις επόμενες μέρες θα προτείνουμε νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας στην ιορδανική πλευρά, αφού γίνει μια διαβούλευση με τους τουριστικούς εταίρους στη χώρα μας.»

(ΕΠ/ΝΓιαν)