Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2024 13:43

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συμμετείχε στη Συνάντηση Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Μεσογείου

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Συνάντησης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)  της Μεσογείου οι οποίες διεξάγονται στην Κρήτη.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος της διεύρυνσης της ΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η διεύρυνση αποτελεί βασικό πολιτικό εργαλείο το οποίο συνεισφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στη γεωπολιτική σταθερότητα της ευρύτερης γειτονίας της ΕΕ. Είναι σημαντικό, υπογράμμισε ο κ Γεωργιάδης, όπως όλες οι υποψήφιες χώρες πληρούν τα κριτήρια ένταξης, αλλά και η ΕΕ να λαμβάνει υποστηρικτικά μέτρα προς την κατεύθυνση υποβοήθησης της ενταξιακής τους πορείας.

Ειδικότερα για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι αυτές δεν μπορούν να βασίζονται στην απαξίωση των ευρωπαϊκών θεσμών και αξιών από την Άγκυρα και ότι είναι επιβεβλημένη η χάραξη μίας αξιόπιστης κοινής πολιτικής της ΕΕ για την Τουρκία που να περιλαμβάνει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)