Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-06-2024 19:33

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη στην Τελετή Αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ

Ο μεγάλος Έλληνας λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης είπε ότι ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα, για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του, και όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.

Εσείς είστε σε αυτό το στάδιο. Να φτιάξετε τις δικές σας γέφυρες που θα σας οδηγήσουν σε ένα επαγγελματικό και εργασιακό μέλλον, έχοντας στη φαρέτρα σας όλα εκείνα τα όπλα και τα εργαλεία, που ακούραστα οι καθηγητές σάς έδωσαν τα χρόνια της φοίτησής σας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Κι εσείς αγαπητοί καθηγητές, ας οπλιστείτε με δύναμη, υπομονή, αλλά και με επιμονή, για να γίνετε μια ακόμη γέφυρα για τους επόμενους μαθητές σας.

Κυρίες και κύριοι,

Με χαρά είμαι εδώ σήμερα για να γίνω κι εγώ με τη σειρά μου συμμέτοχος στην εορταστική αυτή ημέρα που για όλους όσοι συμμετέχουν έχει και διαφορετική αξία και σημασία. Άλλη σημασία έχει για εσάς αγαπητοί απόφοιτοι, καθώς βλέπετε τους κόπους όλων των χρόνων των σπουδών σας να αποδίδουν καρπούς. Για τους γονείς σας, υπερηφάνεια και καμάρι για τα παιδιά τους, καθώς και οι δικοί τους ξεχωριστοί κόποι βρίσκουν τώρα με συγκίνηση, μια ηρεμία και μια αγαλλίαση. Και τέλος, για τους ακαδημαϊκούς, τους καθηγητές σας, οι οποίοι αποχαιρετούν ακόμη μια ομάδα μελλοντικών νέων  επαγγελματιών, που με αγωνία περιμένουν να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Η φετινή χρονιά είναι σημαντική όχι μόνο για εσάς τους απόφοιτους, αλλά και για το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτήσατε, καθώς το 2024 δηλώνει και σηματοδοτεί τα 20 χρόνια παρουσίας του Πανεπιστημίου στον κυπριακό εκπαιδευτικό χάρτη.

Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια, το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί σε ένα κέντρο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας, προσφέροντας σημαντικό αριθμό προγραμμάτων σπουδών (Προπτυχιακού, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού επιπέδου), και υλοποιώντας σειρά ερευνητικών δράσεων που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία.

Η καθιέρωση του Πανεπιστημίου ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής δεν έγινε άκοπα, αλλά με προσήλωση στην ακαδημαϊκή αριστεία και διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας. Η παρουσία και η δράση του Πανεπιστημίου αυτά τα 20 χρόνια βοήθησε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη.

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Η πατρίδα επενδύει σε σας, επενδύει στη νέα γενιά ανθρώπων και επαγγελματιών. Στα δικά σας χέρια και στους δικούς σας ώμους εναποτίθεται η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον, μέσω του συνεχούς αγώνα για απελευθέρωση, κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη.

Η Κύπρος, ο κόσμος ολόκληρος, έζησε στιγμές αγωνίας για την ίδια την επιβίωσή του, περιόδους οικονομικής και επαγγελματικής ανασφάλειας, στοιχεία τα οποία επηρέασαν όλες τις γενιές, μικρούς και μεγάλους. Όμως το τώρα και το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια, να το διαμορφώσετε, να το βελτιώσετε, να το αλλάξετε. Εμείς ως πολιτεία, ως Κυβέρνηση, ως μεγαλύτεροι, θα είμαστε μαζί σας, δίπλα σας, κοντά σας, για όσο το θελήσετε, για να μεταδώσουμε γνώσεις, εργαλεία και εμπειρίες.

Συγχαρητήρια σε όλους και καλή σταδιοδρομία.

(ΕΑθ/ΕΠ­)