Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-06-2024 13:48

Ανακοίνωση της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών για την απονομή του τίτλου του Ιππότη στον Τόνυ Κουζαρίδη

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών εκφράζει τα συγχαρητήριά της προς το Αντεπιστέλλον Μέλος της Καθηγητή Τόνυ Κουζαρίδη, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του Ιππότη από την αγγλική κυβέρνηση για την προσφορά του στην παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και ιδιαίτερα στην επιγενετική, και την ανακάλυψη ενζύμων, που συμβάλλουν στη θεραπεία της οξείας μυελοειδούς λευχαιμίας και του καρκίνου.

Ο Τόνυ Κουζαρίδης, με καταγωγή από την Αμμόχωστο, υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το 1974. Είναι Καθηγητής Βιολογίας Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Διευθυντής του Ινστιτούτου Milner Therapeutics και Ανώτερος Επικεφαλής Ομάδας στο Ινστιτούτο Gurdon. Έχει εκλεγεί ως Αντεπιστέλλον Μέλος της Τάξης των Θετικών Επιστημών, ενώ του έχει απονεμηθεί από την Ακαδημία το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2020.

Η νέα διάκριση του Τόνυ Κουζαρίδη αποτελεί συνέχεια πληθώρας άλλων σημαντικών διακρίσεων που έχει λάβει, όπως το Welcome Trust Medal, το Tenovus Medal στη Μοριακή Ιατρική (Ηνωμένο Βασίλειο), το Bodossaki Foundation Prize στη Βιολογία (Ελλάδα), το Bijvoet Medal (Ολλανδία), το Biochemical Society Award Novartis Medal and Prize (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Heinrich Wieland Prize (Γερμανία), καθώς και της εκλογής του ως Μέλους της Βρετανικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

(ΕΠ/ΑΦ)