Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2024 12:48

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ

Θέματα που απασχολούν την Κύπρο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της υγείας ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Στέλλα Κυριακίδου.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις για διάφορα θέματα, σημειώνοντας πως το υπουργείο προχωρεί με το πλάνο υλοποίησης όλων των ζητημάτων που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της καταστροφής φαρμάκων στις αποθήκες του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω βλάβης στο σύστημα ψύξης, ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως έχει ζητηθεί ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ, τόσο σε ότι αφορά στα αίτια της καταστροφής, όσο και προς τη διαχείριση της κατάστασης, προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην χορήγηση των φαρμάκων προς τους ασθενείς.

Ερωτηθείς για το θέμα της εξαγγελθείσας απεργίας από τους ιατρούς του δημόσιου τομέα μεταξύ 2-3 Ιουλίου, ο κ. Υπουργός τόνισε πως καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου η απεργία να αποφευχθεί. Σε περίπτωση που τα απεργιακά μέτρα δεν ανασταλούν, πρόσθεσε, υπάρχει πλάνο, ώστε οι ασθενείς που θα χρειαστούν περίθαλψη να την έχουν. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, στόχος είναι να αποτραπούν τα απεργιακά μέτρα και να μην υπάρξει η παραμικρή ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

(ΔΚ/ΑΦ)