Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2024 14:48

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου

1. Εργασίες κλαδέματος από το Τμήμα Δασών

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 1/7/2024 5/7/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 - 16:00, στον αυτοκινητόδρομο κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς - Ξυλοτύμβου θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος στην κεντρική νησίδα από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρικής νησίδας και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 500μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

2. Εργασίες συλλογής χόρτων και άχρηστων αντικειμένων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας- Κοφίνου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 1/7/2024 - 31/7/2024, από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα θα εκτελούνται εργασίες για κόψιμο, μάζεμα και απομάκρυνση χόρτων, καθώς και μάζεμα και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων από τα ερείσματα και τα πρανή σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Λάρνακας – Κοφίνου και στις δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κόμβων.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

3. Εργασίες αντικατάστασης εξοπλισμού σηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων  του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 25/03/2024 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας.  Εάν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας, τα οποία ενδέχεται να αλλάζουν τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας των φώτων τροχαίας έως το τέλος των εργασιών. Επίσης, ενδέχεται να καταργηθούν προσωρινά κάποιες δεξιόστροφες λωρίδες για λόγους ασφαλείας.   

Την εβδομάδα 1/7/2024 - 7/7/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών: 

•           Λεωφ. Δημοκρατίας / Μ. Σάββα -01/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Πάφος)

•           Λεωφ. Προμαχών Ελευθερίας (B1) / Κ. Πιτσιλλίδη -02/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)

•           Λεωφ. Σπ. Κυπριανού / Στ. Στυλιανίδη-03/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)

•           Λεωφ. Σπ. Κυπριανού / Λεωφ. Χρ. Κράνου-04/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)

•           Λεωφ. Γρ. Αυξεντίου / Συνεργατισμού-05/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)

4. Εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 1/7/2024 μέχρι και την Πέμπτη 4/7/2024,  μεταξύ των ωρών 21:00 το βράδυ με 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας θα εκτελούνται εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης του οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1), στο τμήμα Ζύγι μέχρι Μουτταγιάκα.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό, σε  μήκος 3χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην  αντίθετη κατεύθυνση η οποία θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

5. Εργασίες συλλογής αποβλήτων από την κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 30/6/2024, από τις 05:00 π.μ. μέχρι τις 10:30 π.μ., στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας (Α1), στο τμήμα Γερμασόγειας – Παρεκκλησιάς θα εκτελούνται εργασίες συλλογής αποβλήτων από την κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Λευκωσία και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας. Θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα κινητού εργοταξίου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

 

(ΕΠ/ΑΦ)