Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-07-2024 20:51

Ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης σχετικά με περιστατικά με λουόμενους σε κίνδυνο

Σήμερα, 3 Ιουλίου 2024, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης(ΚΣΕΔ) Λάρνακας ανταποκρίθηκε σε δύο (2) περιστατικά, τα οποία αφορούσαν λουόμενους σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, στις 16:15, λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε σε νεαρή λουόμενη σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Λάρνακας. Το ΚΣΕΔ κινητοποίησε άμεσα ταχύπλοο της ναυαγοσωστικής μονάδας της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), καθώς και πεζό περίπολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας. Η νεαρή εντοπίστηκε και ανασύρθηκε αναίσθητη από τα πληρώματα των διασωστικών σκαφών, τα οποία την παρέδωσαν στο ασθενοφόρο, που είχε κληθεί στην ακτή. Η νεαρή παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σε δεύτερο περιστατικό, στις 18:45, λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε σε λουόμενο, στη θαλάσσια περιοχή Ladies Mile στη Λεμεσό, ο οποίος παρασυρόταν από τα ισχυρά ρεύματα στην περιοχή, ενώ εκτελούσε κωπηλατοσανίδα, ζητώντας βοήθεια. Το ΚΣΕΔ κινητοποίησε άμεσα ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το οποίο έσπευσε στην περιοχή όπου εντόπισε και ανέσυρε με ασφάλεια το εν λόγω άτομο.

(ΜΣ/ΝΓιαν)