Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2024 10:19

Επίσκεψη εργασίας της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου στην Ελλάδα και επαφές με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας κα Σοφία Βούλτεψη και τεχνοκράτες

Επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου, στη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας κα Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τεχνοκράτες του Υφυπουργείου της για θέματα που αφορούν στην κοινωνική ενσωμάτωση ασυνόδευτων ανηλίκων.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με την επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κα Maria Clara Martin, καθώς και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με τις οποίες συνεργάζεται η Ελληνική Κυβέρνηση, και οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της συμπερίληψης.

Η κα Βούλτεψη και οι τεχνοκράτες του Υφυπουργείου της συνόδευσαν την κα Ευαγγέλου και τους συνεργάτες της σε επιτόπιες επισκέψεις σε δομές και Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Σάμο, μια από τις περιοχές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Η επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής καλών πρακτικών  και αξιοποίησης της πολύτιμης εμπειρίας από μια χώρα, η οποία έχει περάσει προ ετών το μέγεθος της κρίσης, που διήλθε μόλις πρόσφατα η Κύπρος.

Στην Ελλάδα η κοινωνική ενσωμάτωση των ασυνόδευτων ανηλίκων επιτυγχάνεται μέσω συνεργειών ανάμεσα στο κράτος, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες.

Η κα Ευαγγέλου ευχαρίστησε την κα Βούλτεψη για τη θερμή φιλοξενία και της απηύθυνε πρόσκληση για συνέχιση της συνεργασίας τους με επίσκεψη στην Κύπρο και συμμετοχή της Υφυπουργού Μετανάστευσης της Ελλάδας σε Ημερίδα, την οποία θα διοργανώσει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας,  σε σχέση με την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας για ομαλή συμπερίληψη στο κοινωνικό σύνολο, την οποία η κα Βούλτεψη αποδέχθηκε με χαρά.

(ΜΘ/ΜΣ/ΝΓιαν)