Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2024 12:08

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας

1.    Έργα στο ύψος του κατασκηνωτικού χώρου Πλατανιών, στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας- Τροόδους (Β9)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Τρίτη, 9/7/2024, μεταξύ των ωρών 8:00-13:00, στο ύψος του κατασκηνωτικού χώρου Πλατανιών, στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους (Β9), θα εκτελούνται εργασίες αποκοπής δέντρων, από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα παραμένουν κλειστές και οι δυο λωρίδες του δρόμου, σε μήκος 200μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου του οδικού δικτύου του κατασκηνωτικού χώρου με τη μέθοδο stop & go.

 2.    Εργασίες καθαρίσματος του οδοστρώματος της κεντρικής λωρίδας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Τετάρτη, 10/7/2024, και την Πέμπτη, 11/7/2024, μεταξύ των ωρών 21:00-2:00, θα εκτελούνται εργασίες καθαρίσματος του οδοστρώματος της κεντρικής λωρίδας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1) καθώς και κόψιμο ακακιών από την κεντρική διαχωριστική νησίδα, από τον κυκλικό κόμβο Καλαμών μέχρι και την έξοδο Αγίας Βαρβάρας, και στις δύο κατευθύνσεις, αποκλειστικά στο τμήμα έξι λωρίδων κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα χρησιμοποιείται σάρωθρο που θα συνοδεύεται από δύο οχήματα με φωτεινή σηματοδότηση για λόγους ασφαλείας τόσο των εργαζομένων όσο και των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς και διπλοκάμπινο όχημα. 

Οι εργασίες θα εκτελούνται υπό μορφή κινούμενης πομπής, την οποία θα ακολουθεί περιπολικό όχημα.

 3.    Εργασίες αντικατάστασης κτυπημένων στηθαίων στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα, 8/7/2024, μέχρι και την Παρασκευή, 19/7/2024, μεταξύ των ωρών 21:00-5:00, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης κτυπημένων στηθαίων στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1), στο τμήμα που αποτελείται από έξι λωρίδες κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις δύο αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου.

 4.    Εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας του κόμβου Ριζοελιάς του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Αγίας Νάπας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 5/7/2024, μεταξύ των ωρών 9:00-14:00, θα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας του κόμβου Ριζοελιάς, του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Αγίας Νάπας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα παραμείνει κλειστή η βύθιση του κόμβου, με κατεύθυνση από Αγία Νάπα προς Αεροδρόμιο Λάρνακας, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου του κυκλικού κόμβου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία, που θα προκληθεί, και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση.

(ΜΣ/ΝΓιαν)