Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2024 13:48

Συμμετοχή της βουλεύτριας κ. Αλεξάνδρας Ατταλίδου στην 49η Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας στο Μοντρεάλ

Η βουλεύτρια κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνει αύριο στο Μοντρεάλ, για να συμμετάσχει στην 49η Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας (ΚΣΓ), την οποία φιλοξενεί το Κοινοβούλιο του Καναδά, μεταξύ 5 και 9 Ιουλίου 2024. Την κ. Ατταλίδου θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Σόφη Τσουρή.

Κατή την Σύνοδο, θα ανακοινωθεί η ένταξη της Βουλής των Αντιπροσώπων, με το καθεστώς του συνδεδεμένου μέλους, στην ΚΣΓ, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου προς τον Πρόεδρο της Συνέλευσης κ. Francis Drouinκαι της αποδοχής από την ΚΓΣ, ως επιτυχούς, της επίσημης αίτησης που υπέβαλε η Βουλή των Αντιπροσώπων για ένταξη στη Συνέλευση.

Τη Σύνοδο θα προσφωνήσουν οι Πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Καναδά, κα Raymonde Gagné και κ. Greg Fergus, αντίστοιχα. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με την Γενική Γραμματέα τoυ Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας κ. Louise Mushikiwado, αναφορικά με τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και θέματα που αφορούν Οργανισμό.

Η κ. Ατταλίδου θα παρακολουθήσει τις εργασίες της Ολομέλειας της Συνέλευσης, κατά την οποία θα διεξαχθεί συζήτηση, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και κοινοβουλευτισμός». Θα συμμετάσχει επίσης σε συνεδρία του Δικτύου Γυναικών της Κ.Σ Γαλλοφωνίας, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της ισότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών, την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και τον έμφυλο προϋπολογισμό. Θα συζητηθούν επίσης οι εκθέσεις του Δικτύου για την προστασία των γυναικών και κοριτσιών στις εμπόλεμες συγκρούσεις, η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και τα περιουσιακά δικαιώματα των γυναικών. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)