Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-07-2024 09:05

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου

1. Εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης του οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Έργων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 8/7/2024 και  την Τρίτη 9/7/2024, μεταξύ των ωρών 21:00 το βράδυ με 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης του οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1), στο τμήμα Μονή μέχρι Μουτταγιάκα.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό, σε μήκος τριών χιλιομέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αντίθετη κατεύθυνση, η οποία θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

2. Εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 25/03/2024 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED,  σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας.  Εάν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας, τα οποία ενδέχεται να αλλάζουν τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας των φώτων τροχαίας, έως το τέλος των εργασιών. Επίσης, ενδέχεται να καταργηθούν προσωρινά κάποιες δεξιόστροφες λωρίδες για λόγους ασφαλείας.   

Την εβδομάδα 8/7/2024 - 14/7/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών:

  • Λεωφ. Αγ. Αθανασίου / Ιαπέτου-08/07/24 (Φώτα Τροχαίας- Λεμεσός)
  • Λεωφ. Σπ. Κυπριανού / Γερουλάνου-09/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Γεωργίου Α’ / Κράνου-10/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Τρικούπη / Θερμοπυλών-11/07/24 (Φώτα Τροχαίας- Πάφος)
  • Λεωφ. Αμαθούντος / Ονήσιλλου-11/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Σπ. Κυπριανού / Πάφου-12/07/24 (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός).

3. Εργασίες αφαίρεσης και επανεπίστρωσης του υφιστάμενου οδοστρώματος στην Επαρχία Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 10/7/2024 και την Πέμπτη 11/7/2024, από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 05:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, μέρος της Λεωφόρου Λουκή Ακρίτα και Ναβαρίνου, από το ύψος του Υπουργείου Γεωργίας μέχρι το πρατήριο Πετρελαιοειδών Πετρολίνα, για μήκος 650 μέτρα περίπου, θα είναι κλειστό λόγω εργασιώναφαίρεσης και επανεπίστρωσης του υφιστάμενου οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρχει κατάλληλη προσωρινή σήμανση για τη διοχέτευση της τροχαίας κίνησης, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία. 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΕΑθ/ΕΠ)