Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-07-2024 12:41

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στα εγκαίνια του Κέντρου Αιμοδιάλυσης στο Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο «Άγιος Γεώργιος»

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για να τελέσω τα εγκαίνια του Κέντρου Αιμοδιάλυσης στο Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο «Άγιος Γεώργιος», το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία από το 2020.

Η δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αποτελεί σημαντική προσθήκη στις προσφερόμενες υπηρεσίες του Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου «Άγιος Γεώργιος» και γενικότερα στις υπηρεσίες  υγείας που προσφέρονται στους συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Με 11 σταθμούς αιμοκάθαρσης και με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της, η πλήρως ενταγμένη στο ΓεΣΥ Μονάδα Αιμοκάθαρσης δύναται να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και να παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς.

Η εξελιγμένη τεχνολογία στον τομέα της αιμοκάθαρσης δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να έχουν στη διάθεσή τους μηχανήματα με υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, έτσι ώστε οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης να γίνονται με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, μια πάθηση με προοδευτική, μη αναστρέψιμη μείωση της νεφρικής λειτουργίας, που προκαλείται από βλάβη των νεφρών ποικίλης αιτιολογίας. Ο σακχαρώδης διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι δύο συνήθεις αιτίες.

Οι επιπτώσεις της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας είναι πολυδιάστατες, αφού η επίδραση της νόσου επηρεάζει τόσο σε οργανικό όσο και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Στο τελικό στάδιο της νόσου ο ασθενής χρειάζεται άμεση υποστήριξη της νεφρικής λειτουργίας με αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση. Η αιμοκάθαρση αποτελεί ζωτικής σημασίας θεραπευτική διαδικασία για τους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υποκαθιστώντας  τη νεφρική λειτουργία.

Η ένταξη των ασθενών σε πρόγραμμα αιμοκάθαρσης συνεπάγεται αλλαγή του μέχρι τότε τρόπου ζωής τους, με συχνές επισκέψεις στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, φαρμακευτική αγωγή, πλήθος περιορισμών στην πρόσληψη υγρών και τροφής με αποτέλεσμα σημαντική επιβάρυνση εκτός της σωματικής και της ψυχικής τους υγείας. Η ενθάρρυνση και η ψυχολογική στήριξη των ασθενών από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, έτσι ώστε οι ασθενείς να βρουν τη δύναμη να αντεπεξέλθουν και να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητά τους.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στη σημερινή εκδήλωση επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένουμε σταθεροί υποστηρικτές της συνεργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας, που θεωρείται πλέον επιτακτική ανάγκη, με κοινή επιδίωξη την άμεση και ποιοτική παροχή υπηρεσίων στον ασθενή και την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στο σύνολό της.

Εν κατακλείδι, θέλω να σας συγχαρώ για την πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά σας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας και να ευχηθώ καλή συνέχεια στο έργο σας. 

Σας ευχαριστώ.

(ΕΑθ/ΕΠ)