Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-07-2024 16:31

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού για θέματα της επικαιρότητας

Το πρόβλημα που αφορούσε στην έλλειψη [δύο] συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων έχει επιλυθεί, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός.

Σε δηλώσεις του, που έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων του Κέντρου Αιμοδιάλυσης στο Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο «Άγιος Γεώργιος», στην Πάφο, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε, χθες, επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας της Ελλάδος κ. Μάριο Θεμιστοκλέους. «Περιμένουμε κάποια εξέλιξη σήμερα και αρχές της άλλης εβδομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανός.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η Κύπρος, ως μικρή σε μέγεθος χώρα, δεν θεωρείται ελκυστική για την αγορά φαρμάκων, γεγονός που προκαλεί ελλείψεις και διαφορές στις τιμές. Εξήγησε ότι αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλες τις μικρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να βρεθούν λύσεις σχετικά με θέματα επάρκειας και τιμολόγησης φαρμάκων.

Ερωτηθείς για το θέμα της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Δαμιανός είχε δηλώσει, το πρωί, ότι στόχος είναι η διατήρηση της εργασιακής ειρήνης. Ανέφερε επίσης ότι ζητήθηκε ενημέρωση για το θέμα από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι το Υπουργείο Υγείας ασκεί εποπτικό ρόλο και δεν αντικαθιστά τον ΟΚΥπΥ. Το Υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε, θα παρέμβει ως διαμεσολαβητής όπου χρειάζεται, τόσο με τις συντεχνίες των κυβερνητικών ιατρών όσο και με άλλες ομάδες, για να επιλυθούν προβλήματα. Τα ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και όχι να απαιτούν την παρέμβαση του Υπουργείου, είπε ο κ. Δαμιανός.

(ΜΣ/ΝΓιαν)