Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2024 10:41

Απονομή του Βραβείου IEEE Frank Rosenblatt Technical Field Award στον Ακαδημαϊκό Μάριο Πολυκάρπου

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών εκφράζει τα συγχαρητήριά της προς το Μέλος της, Ακαδημαϊκό Μάριο Πολυκάρπου, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο IEEE Frank Rosenblatt Technical Field Award, που αποτελεί την ύψιστη διάκριση για επιστήμονες που διεξάγουν πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η τελετή απονομής του Βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 02/06/2024 στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για την Υπολογιστική Νοημοσύνη (IEEE World Congress on Computational Intelligence – IEEE WCCI 2024).

Ο Ακαδημαϊκός Μάριος Πολυκάρπου είναι Ιδρυτικό Μέλος της Ακαδημίας και Πρόεδρος της Τάξης των Θετικών Επιστημών. Η νέα του διάκριση προστίθεται σε πληθώρα άλλων διακρίσεων, όπως η εκλογή του ως μέλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών (Academia Europaea), η λήψη του Βραβείου IEEE Neural Networks Pioneer Award, η λήψη ERC Synergy Grant και ERC Advanced Grant, αλλά και η αναβάθμιση του ερευνητικού κέντρου «Κοίος», το οποίο διευθύνει σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας.

(ΜΣ)