Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2024 12:23

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού για θέματα της επικαιρότητας στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Νεφρολογικό Κέντρο «Νεφροντίδα»

Επίσκεψη στο Νεφρολογικό Κέντρο «Νεφροντίδα» στη Λευκωσία πραγματοποίησε το πρωί ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός. 

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο Κέντρο, το οποίο στηρίζει τους συνανθρώπους μας με νεφρολογικά προβλήματα και λειτουργεί με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα φροντίδας που αξίζουν οι ασθενείς.

Ως Υπουργείο Υγείας, είπε ο κ. Δαμιανός, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και το σύστημα υγείας της χώρας μας. 

Ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη όλη την ομάδα του Νεφρολογικού Κέντρου «Νεφροντίδα» για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους και τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συνεισφορά τους στον τομέα της υγείας. 

Ερωτηθείς για την επιστροφή γιατρού στα καθήκοντά του, ο οποίος είχε καταδικαστεί για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών (ΠΙΣ) και ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει και η διαδικασία αυτή». Αντίστοιχες διαδικασίες, εξήγησε ο κ. Δαμιανός, ακολουθούνται και σε άλλες χώρες του κόσμου. 

Απαντώντας σε ερώτηση, που αφορούσε στη νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχων περιπτώσεων, ο Υπουργός ανέφερε πως «είναι κάτι, το οποίο πρέπει να δούμε σε συνεργασία με τον ΠΙΣ, έτσι ώστε να του δοθούν τα νομικά όπλα, τα οποία μπορούν να του παραχωρηθούν, πάντα στο πλαίσιο της ευρύτερης νομοθεσίας, των συνταγματικών προνοιών κ.τ.λ.».

(ΓΣ/ΜΣ)