Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-07-2024 12:17

Εγκαίνια του νέου Κέντρου Καθοδήγησης και Εξωιδρυματικής Απασχόλησης Κρατουμένων από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριο Χαρτσιώτη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης εγκαινίασε σήμερα το νέο Κέντρο Καθοδήγησης και Εξωιδρυματικής Απασχόλησης Κρατουμένων των Φυλακών.

Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 36 κρατούμενους, εντάσσεται στη δέσμη μέτρων που υιοθέτησε και προωθεί η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του χρόνιου και σοβαρού προβλήματος του υπερπληθυσμού στις Φυλακές.

Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο, δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η νέα ανοιχτή φυλακή που μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 60 κρατούμενους, ενώ περί τα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη θα παραδοθεί η νέα κλειστή πτέρυγα των φυλακών που θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 240 κρατούμενους. Σημειώνεται ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα τεθεί προς έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο η Β’ φάση των έργων που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027 και περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας πτέρυγας των Φυλακών, χωρητικότητας 360 θέσεων.

Με τη συμπλήρωση και των δυο φάσεων των έργων, στις οποίες έχει ληφθεί ειδική πρόνοια για την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, θεραπευτικών και υποστηρικτικών αναγκών των κρατουμένων, η Φυλακή θα μπορεί να φιλοξενεί 1200 άτομα. Αναμένεται έτσι να οδηγηθεί σε οριστική αποκλιμάκωση το πρόβλημα του υπερπληθυσμού.

Στο Κέντρο που εγκαινιάστηκε σήμερα εντάσσονται κρατούμενοι, οι οποίοι κρατούνται στην Ανοιχτή Φυλακή, και οι οποίοι επιλέγονται από την αρμόδια Επιτροπή για απασχόληση, ή παρακολούθηση μαθημάτων σε σχολές δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός των Φυλακών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Φυλακών για τις προσπάθειες που καταβάλλει για αναμόρφωση και για την ενίσχυση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων. Ευχαρίστησε επίσης όλες τις αρμόδιες δημόσιες αρχές που συνεργάστηκαν, για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου που εγκαινιάστηκε σήμερα.

(ΕΑθ/NZ)