Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2024 08:55

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας για την ψήφιση του περί Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων Νόμου

Το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας (ΓΕΝ) εκφράζει την ικανοποίηση του για την ψήφιση του περί Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων Νόμου, ο οποίος συντάχθηκε από το ΓΕΝ σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων. Ο εν λόγω Νόμος θεσμοθετεί τον θεσμό του/της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, καθώς και τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Η νομοθετική θεσμοθέτηση του/της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων αποδεικνύει την αφοσίωση και τη δέσμευση της πολιτείας στην ενίσχυση και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για γυναίκες και άντρες.

Το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πρόνοιες του ψηφισθέντος Νόμου θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου και τους συνεργάτες της, για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας, για την ενδυνάμωση των γυναικών και ανδρών σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και συμπεριληπτικού μέλλοντος για όλους. 

(ΝΓιαν/ΑΦ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα