Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-07-2024 15:13

Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για κλειστά κυκλώματα βιντεοπαρακολούθησης σε γυμναστήρια

Μετά από τμηματικούς ελέγχους, τους οποίους το Γραφείο μου διενήργησε, σχετικά με τη νομιμότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ), στους οποίους περιλήφθηκαν και γυμναστήρια, και κατόπιν αξιολόγησης των αποτελεσμάτων αυτών παραθέτω τα ακόλουθα:

Η λειτουργία ΚΚΒΠ στις εγκαταστάσεις γυμναστηρίου, αφενός, θα πρέπει να αποσκοπεί στη διασφάλιση της προστασίας των εν λόγω εγκαταστάσεων και, αφετέρου, θα πρέπει να σέβεται το δικαίωμα των πελατών και των εργαζομένων στην προστασία της ιδιωτικότητάς τους και των προσωπικών τους δεδομένων.

Συγκεκριμένα, σταθμίζοντας τα έννομα συμφέροντα του γυμναστηρίου και τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων, η λειτουργία ΚΚΒΠ στον χώρο που βρίσκονται τα μηχανήματα και η καταγραφή φυσικών προσώπων κατά την ώρα της εκγύμνασής τους κρίνεται υπερβολική.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, επιτρέπεται η λειτουργία ΚΚΒΠ σε:

  • Είσοδο/έξοδο γυμναστηρίου,
  • Χώρο στάθμευσης (νοουμένου ότι η χρήση και/ή διαχείρισή του είναι υπό την ευθύνη του γυμναστηρίου),
  • Περιμετρικά του γυμναστηρίου, καταγράφοντας εντός των ορίων της ιδιωτικής περιουσίας,
  • Υποδοχή, εστιάζοντας αποκλειστικά στο ταμείο.

Δεν επιτρέπεται η λειτουργία ΚΚΒΠ σε: 

  • Χώρους με μηχανήματα/χώρους, στους οποίους γυμνάζονται φυσικά πρόσωπα,
  • Κουζίνα,
  • Αποχωρητήρια/αποδυτήρια,
  • Γραφεία.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η καταγραφή ήχου σε καμία περίπτωση, αφού κάτι τέτοιο παρεμβαίνει υπερβολικά στην ιδιωτικότητα των υποκειμένων των δεδομένων.

Όσον αφορά στην πρόσβαση στο οπτικογραφημένο υλικό, αυτή πρέπει να μπορεί να αποκτηθεί μόνο από οθόνη/υπολογιστή, ο οποίος βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου και στον οποίο έχει πρόσβαση μόνο ο Διευθυντής και/ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο εν λόγω υλικό από προσωπική συσκευή και σε συνεχή βάση.

(ΝΓιαν/ΓΣ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα