Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-07-2024 16:16

Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία

Παρουσιάστηκε σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, η νέα πλατφόρμα ΕΚΦΡΑCY που στοχεύει στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων ηλικίας 18-35 ετών στις δημοκρατικές διαδικασίες. Στόχος είναι η ώθηση των νέων και η εξοικείωσή τους με τη δημοκρατία από νεαρή ηλικία. Η πολιτεία έμπρακτα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη συμπερίληψη περισσοτέρων νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η προώθηση της άποψης των νέων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία, την εξέλιξη της κοινωνίας και την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι νέοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να αναδείξουν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της μελλοντικής κοινωνίας των πολιτών. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για το κοινό από σήμερα το απόγευμα, κάνοντας αρχή με το καίριο θέμα της επικαιρότητας που αφορά στο στεγαστικό. Οι νέοι μας θα μπορούν, απαντώντας το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται αναρτημένο στην πλατφόρμα, να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα. Επίσης, σημαντικό είναι το πεδίο όπου μπορεί ο χρήστης της πλατφόρμας να εγείρει δικά του ερωτήματα στα οποία θα καλούνται να απαντήσουν αξιωματούχοι του κράτους, με προεξέχοντα τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για το κοινό από σήμερα το απόγευμα και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την επισκεφτούν, να κάνουν εγγραφή και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που προσφέρει, στον ιστότοπο

Η διαχείριση της Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY γίνεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και την εποπτεία την έχει η Προεδρία και το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη. 

(ΝΖ/ΝΓιαν)