Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2024 13:45

Συμμετοχή της Κυβέρνησης σε Μνημόσυνα για τη Μαύρη Επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974

Το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, επέτειο της αποφράδας ημέρας της Τουρκικής Εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, θα παραστεί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, αρχικά στις 7:45 π.μ., για τα αποκαλυπτήρια των προτομών των Τάσου Μάρκου, Φώτη Χρίστου και Ανδρέα Αρέστη, και ακολούθως, στις 8.00 π.μ., στον ίδιο χώρο, σε επίσημη δέηση για τους πεσόντες και τους αγνοούμενους. 

Στις 9.00 π.μ. ο Πρόεδρος θα παραστεί σε Συνοδικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Μελών της Ιεράς Συνόδου, στο Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά, προσωρινό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. 

Στα μνημόσυνα που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στις 8.30 π.μ. την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως ακολούθως: 

Λεμεσός: O Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολική).

Λάρνακα: Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Πάφος: Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Παραλίμνι: Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τα μνημόσυνα των πεσόντων κατά το Πραξικόπημα και την Τουρκική Εισβολή, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. 

(ΡΜ/ΑΣ/ΑΦ)