Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-07-2024 14:56

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε χθες, 18 Ιουνίου, τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Όταν το όμορφο παρελθόν συναντά το τραγικό παρόν», που οργάνωσε η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων (ΠΕΠ), στο πλαίσιο δράσεων της για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και των 50 χρόνων παράνομης κατοχής.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν στην αίθουσα επιβατών στο νέο λιμάνι Λεμεσού. Η φιλοξενία της σε αυτή την πύλη εισόδου στη χώρα μας έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού επιτρέπει να μοιραστούμε την ιστορία μας με όσους ξεκινούν το ταξίδι τους στην πατρίδα μας.

Περισσότερες από 80 φωτογραφίες του σήμερα αντιπαραβάλλονται με στιγμιότυπα της πόλης του χθες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Τάσου Δημητριάδη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΠ, που απεικονίζουν στιγμιότυπα από την Αμμόχωστο πριν το 1974 και την αντίστοιχη κατάσταση που δυστυχώς και αδίκως επικρατεί σήμερα, μετά τις επιπτώσεις του πολέμου.

Οι φωτογραφίες αυτές παρουσιάστηκαν σε διάφορα σημεία και εκδηλώσεις στην Κύπρο, καθώς και σε εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα στην Αθήνα. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα επιβατών του νέου λιμανιού στη Λεμεσό μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

(ΝΓιαν/ΓΣ)