Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-07-2024 12:26

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας

Θέλουμε να επεκτείνουμε τον θεσμό του Θερινού Σχολείου σε όλα τα ειδικά σχολεία, αλλά και σε άλλα σχολεία, αυτό δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας, το οποίο λειτουργεί ως Θερινό Σχολείο.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας, στο οποίο λειτουργεί ο θεσμός του Θερινού Σχολείου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Είμαστε ικανοποιημένοι που παρατηρούμε αύξηση στη συμμετοχή φέτος. Είναι ένας θεσμός ο οποίος είναι αναγκαίος και για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους. Είναι ένας από τους θεσμούς στον οποίο δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία. Θέλουμε να τον αναβαθμίσουμε ακούγοντας τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων και θέλουμε κυρίως να τον επεκτείνουμε και σε όλα τα ειδικά σχολεία, αλλά και σε άλλα σχολεία.

Είναι σημαντικό για μας ότι στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου προσφέρεται δωρεάν πρόγευμα, δωρεάν μεταφορά των παιδιών. Αυτό διευκολύνει τις οικογένειες και είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε τον θεσμό στην καθημερινότητά του, να ακούσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ, τους γονείς των παιδιών και τα ίδια τα παιδιά -γιατί έχουν και οι ίδιοι πολλές και σημαντικές εισηγήσεις- ώστε να τον κάνουμε καλύτερο». 

ΙΠ