Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-07-2024 13:30

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Salina Grenet-Catalano, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εδώ θητείας της.

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε για την στάση αρχών που η Γαλλία τηρεί σε ότι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αναφορικά με την 50η επέτειο της Τουρκικής εισβολής και κατοχής οι κ. Δημητρίου και Grenet-Catalano εξέφρασαν απογοήτευση για το γεγονός ότι η θητεία της Γαλλίδας Πρέσβειρας δεν ολοκληρώνεται με σαφή πρόοδο σε ότι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και εξέφρασαν από κοινού την ελπίδα όπως υπάρξει θετική κατάληξη της αποστολής της Προσωπικής Απεσταλμένης του Εκπροσώπου του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. María Angela Holguín, με την επανέναρξη του διαλόγου που θα οδηγήσει στην επανένωση της Κύπρου στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συμβολή της κ. Grenet-Catalano στην περαιτέρω ενίσχυση των ήδη πολύ στενών σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Σημείωσε δε ότι η Γαλλία αποτελεί για την Κύπρο πολύτιμο σύμμαχο στην προώθηση ζητημάτων κοινού ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος και έκανε ειδική αναφορά στη πρόσφατη ένταξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας.

Ευχαριστώντας τέλος την Πρέσβειρα για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Πρεσβείας της Γαλλίας στη διάρκεια της θητείας της, η κ. Δημητρίου εξέφρασε ικανοποίηση για το εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών και σημείωσε την πρόθεσή της να εργαστεί για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών ανταλλαγών τόσο σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων, όσο και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και Ομάδων Φιλίας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)