Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-07-2024 19:30

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη στα εγκαίνια της πεζογέφυρας του Δήμου Λατσιών-Γερίου

Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για τα εγκαίνια της πεζογέφυρας επί της οδού Γιάννου Κρανιδιώτη. Αυτή η νέα υποδομή συνδέει τους χώρους στάθμευσης με το Δημοτικό Μέγαρο Λατσιών-Γερίου, χώρο που εξυπηρετεί τους δημότες, αλλά και, λόγω Δημοτικού Θεάτρου, φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις. Η πεζογέφυρα που εγκαινιάζουμε σήμερα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της περιοχής και αντανακλά την αφοσίωση στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η ολοκλήρωση της πεζογέφυρας με συνολικό κόστος σύμβασης σχεδόν €281.000, έχει ήδη αποσπάσει θετικές αντιδράσεις από την τοπική κοινότητα. Αυτή η νέα υποδομή δεν είναι μόνο ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή, αλλά και μια πρακτική λύση που βελτιώνει τη σύνδεση μεταξύ κρίσιμων σημείων της περιοχής, ενισχύοντας την ασφάλεια και την προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες. Η επιτυχία αυτού του έργου αποδεικνύει τη δέσμευση για δημιουργία υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Η πεζογέφυρα έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και πρότυπα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και άνετη διέλευση των πεζών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσβασιμότητα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Κατασκευάστηκαν ανελκυστήρες και ράμπες, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως κινητικών περιορισμών μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση.

Η τοπική κοινότητα έχει ήδη εκφράσει τη θετική της ανταπόκριση για το έργο, επισημαίνοντας τη βελτίωση στην ασφάλεια και την ευκολία μετακίνησης στην περιοχή. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες εκτιμούν τη νέα υποδομή για την ενίσχυση της καθημερινότητάς τους και την αναβάθμιση των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Η πεζογέφυρα ενσωματώνεται αρμονικά με το Δημοτικό Μέγαρο και το Δημοτικό Θέατρο, προσφέροντας έναν ασφαλή και ευχάριστο χώρο για όλους.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, με την κατάλληλη σήμανση και φωτισμό της γέφυρας, ενισχύει την οδική ασφάλεια, μειώνοντας τους κινδύνους ατυχημάτων και εξασφαλίζοντας την άνετη και ασφαλή διακίνηση για όλους τους χρήστες.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, μηχανικούς, εργάτες, υπαλλήλους του Δήμου και συνεργάτες, που εργάστηκαν με αφοσίωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Λατσιών για την προώθηση της υλοποίησης της πεζογέφυρας.

Με την ολοκλήρωση αυτής της πεζογέφυρας αναβαθμίζεται η περιοχή και προάγεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Λατσιών-Γερίου, βελτιώνοντας την ασφάλεια και την προσβασιμότητα. Είμαι βέβαιος ότι η νέα πεζογέφυρα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο στοιχείο της καθημερινής σας ζωής.

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας.

Σας εύχομαι καλή χρήση και πολλά χρόνια ευχάριστης και ασφαλούς διακίνησης.

(ΣαΠ/ΓΣ/ΕΑθ)