Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-07-2024 08:56

Ο Υπουργός Εξωτερικών εγκαινίασε τη φωτογραφική έκθεση «50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής» στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος τέλεσε τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), στις Βρυξέλλες.

Η φωτογραφική έκθεση αποτελείται από μια συλλογή φωτογραφιών από το Αρχείο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Μέσα από τις φωτογραφίες καταγράφονται τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής, υπενθυμίζοντας την τουρκική βαρβαρότητα, επιθετικότητα και συνεχιζόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Οι Βρυξέλλες αποτελούν ακόμα έναν σταθμό της συλλογής φωτογραφιών που ταξιδεύουν, μέσα από το δίκτυο των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε ομιλία του, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στην έκθεση κυριαρχούν τα πρόσωπα του καλοκαιριού του 1974, τα οποία είναι χαραγμένα στον συλλογικό μας ψυχισμό, σφραγισμένα στο μυαλό μας και αγκυροβολημένα στη μνήμη μας.

Πενήντα χρόνια τουρκικής κατοχής είναι αρκετά, τόνισε ο κ. Κόμπος, υπογραμμίζοντας ότι σταθερός μας στόχος παραμένει η επανένωση της Κύπρου. Η πλευρά μας παραμένει προσηλωμένη στο συμφωνημένο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με πλήρη σεβασμό στις αρχές και στις αξίες της ΕΕ, κατέληξε.

(ΜΦ/ΓΣ/ΕΑθ)