Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-07-2024 14:39

Διάλεξη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε φοιτητές και φοιτήτριες ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου και του εξωτερικού

 «Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας», στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων»

 Για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, μίλησε σήμερα το πρωί, στη Βουλή, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στη διάλεξη είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας για τον θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, τον τρόπο λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας, καθώς και για τα ποικίλα θέματα που τυγχάνουν χειρισμού από τους Τομείς Δικαίου της Νομικής Υπηρεσίας. Είχαν επίσης τη δυνατότητα, σε έναν ανοικτό διάλογο, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα και να λάβουν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματά τους.

Η διάλεξη του κ. Γενικού Εισαγγελέα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων». Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην εξοικείωση των φοιτητών και φοιτητριών με τις εργασίες του νομοθετικού Σώματος και τη διεύρυνση των γνώσεων τους για τη λειτουργία των θεσμών και τις αξίες εν γένει της δημοκρατίας. Το πρόγραμμα διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και αποτελεί πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής κας Αννίτας Δημητρίου.

(MΛ)