Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-07-2024 15:55

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την εξελικτική πορεία μείωσης των θανάτων από οδικές συγκρούσεις κατά την περίοδο 1960-2023

Σαφέστατη μείωση στον αριθμό θανάτων από οδικές συγκρούσεις καταδεικνύει η καταγραφή τους από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 έως και το 2023. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζουν σημαντική μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων, δείχνοντας θετικές τάσεις για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται συνεχής μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια, με το 2023 να σημειώνει τον μικρότερο αριθμό θανατηφόρων συγκρούσεων από το 1960. Αυτό υποδηλώνει μια θετική τάση προς ασφαλέστερο οδικό δίκτυο. Επιπλέον, σημειώνεται βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς η μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η εισαγωγή νέων κανόνων οδικής ασφάλειας, η βελτίωση των υποδομών, οι εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού, η αυστηρότερη επιβολή των κανόνων κυκλοφορίας και η αύξηση των ελέγχων.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καλεί όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Η ασφάλεια στους δρόμους είναι ευθύνη όλων μας, και η συνεργασία όλων των οδηγών είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της μείωσης των ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

(ΣαΠ/ΑΦ/ΜΣ)