Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-08-2024 16:15

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπία του Δήμου Αμμοχώστου και εκπροσώπους της Βουλής των Κοινοτήτων, της Βουλής των Ελλήνων και αδελφοποιημένων με την Αμμόχωστο Δήμων της Ελλάδας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία του Δήμου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρα Σίμο Ιωάννου, καθώς και αντιπροσωπία βουλευτών της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ελληνικού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους αδελφοποιημένων με την Αμμόχωστο Δήμων της Ελλάδας, που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Κύπρο για να παραστούν στην αντικατοχική εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος αύριο, Σάββατο 3 Αυγούστου 2024.

Από τη Βουλή των Κοινοτήτων παρέστη ο κ. Roger Gale, από ελλαδικής πλευράς, παρέστησαν ο Βουλευτής Νομού Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός, η βουλευτής Β΄Πειραιώς κα Νίνα Κασιμάτη, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ορφανός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας κ. Ξενοφώντας Αλαμάνος, η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Πειραιά κα.Κυριακή Μπουρδάκου, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παλιάς Πόλης και Εμπορίου του Δήμου Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Βουσολίνος και άλλοι εκπρόσωποι των δύο Δήμων.

Η Πρόεδρος της Βουλής καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία σημείωσε ότι η συμμετοχή όλων των εκπροσώπων στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου επαναβεβαιώνει την αμέριστη αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη στις προσπάθειές μας για δικαίωση, απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Περαιτέρω  η κα Δημητρίου, τόνισε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, καθώς η Τουρκία προβαίνει σε νέες κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, και των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συγχαίροντας τον Δήμο Αμμοχώστου για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του, η κα Δημητρίου ενημέρωσε την αντιπροσωπία για συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων σε διεθνές επίπεδο, προς αντιμετώπιση των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων εις βάρος της Κύπρου και ειδικότερα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας, ομοψυχίας και συντονισμού, προκειμένου να γίνει απόλυτα κατανοητό στη διεθνή κοινότητα ότι οι απειλές και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν αφορούν μόνο την Κύπρο, αλλά αυξάνουν την ένταση και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για επίτευξη συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο βουλευτής κ. Roger Gale, διαβεβαίωσε ότι το Βρετανικό Κοινοβούλιο στηρίζει τις προσπάθειες της Δημοκρατίας προς επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αναφέροντας ότι θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια για επανεκκίνηση του διαλόγου με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο.

Οι Βουλευτές κ. Ανδριανός και κα Κασιμάτη, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων, εξέφρασαν τη στήριξη και την ετοιμότητα του Κοινοβουλίου στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.

Οι εκπρόσωποι  αδελφοποιημένων με την Αμμόχωστο Δήμων της Ελλάδας, μετέφεραν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Κύπρο, υπογραμμίζοντας τους αδελφικούς δεσμούς Κύπρου και Ελλάδας και τονίζοντας ότι όλη η Ελλάδα είναι πάντοτε αρωγός και συνοδοιπόρος στον αγώνα του Κυπριακού λαού για δικαίωση.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)