Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-08-2024 09:37

Διάσωση ατόμου που κινδύνεψε στις θαλασσινές σπηλιές του Κάβο Γκρέκο, χθες

Χθες Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024, και ώρα 15:20 το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο σε κίνδυνο στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το ΚΣΕΔ κινητοποίησε άμεσα ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ταχύπλοο σκάφος τύπου jet ski της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Ο 27 χρόνος τραυματίας διασώθηκε από τους ναυαγοσώστες της επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου. Στη συνέχεια παραλήφθηκε από το ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκε στη μαρίνα Αγίας Νάπας, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για ιατρική περίθαλψη.

Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει ξανά στο κοινό ότι η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των θαλασσινών σπηλιών στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο, λόγω αυξημένης διάβρωσης.

(ΕΑθ/ΝΖ)