Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-08-2024 11:46

Αύξηση 5% στο Επίδομα Τέκνου και καταβολή 50% του επιδόματος σε φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει ότι μετά την ψήφιση και δημοσίευση του σχετικού Νόμου, προχωρεί αμέσως στην υλοποίηση του μέτρου που είχε εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση αναφορικά με την αύξηση του Επιδόματος Τέκνου κατά 5% και την καταβολή του 50% του Επιδόματος Τέκνου σε φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίοι παρακολουθούν προγράμματα σπουδών πλήρους φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου. Οι δύο πρόνοιες της νομοθεσίας έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Με βάση τις διατάξεις του Νόμου, όλοι οι δικαιούχοι του Επιδόματος Τέκνου, θα αρχίσουν να λαμβάνουν από αυτό το μήνα αυξημένο επίδομα κατά 5% και παράλληλα θα λάβουν τα αναδρομικά της εν λόγω αύξησης, ως αναφέρεται πιο πάνω από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Οι δικαιούχες πολύτεκνες οικογένειες του Επιδόματος Τέκνου κατά το τρέχον έτος με τέκνα φοιτητές ηλικίας μέχρι είκοσι τριών (23) ετών ή μέχρι είκοσι τεσσάρων (24) ετών, στην περίπτωση στρατιωτικής θητείας θα μπορούν από 30 Αυγούστου 2024 να αιτηθούν για τους φοιτητές, Επίδομα Τέκνου, για το έτος 2024. Το αίτημα θα μπορεί να υποβληθεί συμπληρώνοντας το Εντύπο Αλλαγής Στοιχείων και συγκεκριμένα το επιπρόσθετο σημείο κάτω από τα εξαρτώμενα τέκνα για τους φοιτητές. Το έντυπο θα βρίσκεται αναρτημένο, από τις 30 Αυγούστου 2024, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024–2025, δεν χρειάζεται η υποβολή πρόσθετης αίτησης για φοιτητές που θα λάβουν το επίδομα για το έτος 2024 και θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, νοουμένου ότι πληρούν το ηλικιακό κριτήριο.

Πολύτεκνες οικογένειες που θα αιτηθούν την παροχή Επιδόματος Τέκνου σε φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2024–2025 για πρώτη φορά, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω του CYLogin εντός Οκτωβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στο CYLogin και η ταυτοποίηση του προφίλ του αιτητή και του συζύγου (όπου ισχύει).

Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις αίτησης για επίδομα τέκνου φοιτητή πολύτεκνης οικογένειας είναι υποχρεωτική η προσκόμιση συμπληρωμένου Εντύπου Εξουσιοδότησης σε πρωτότυπη έντυπη μορφή, στα Σημεία Εξυπηρέτησης Επιδομάτων Πρόνοιας (Σ.Ε.Ε.Π.), μετά από διευθέτηση ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας της ΥΔΕΠ ή μέσω τηλεφώνου στο 8000 2000.

Οι δικαιούχες πολύτεκνες οικογένειες θα λάβουν το 50% του Επιδόματος Τέκνου για το/τους φοιτητή/τες, με βάση την εισοδηματική κατηγορία στην οποία βρίσκονται με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024 εκεί και όπου ισχύει.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα πιο πάνω:

(ΝΓιαν/ΝΖ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα