Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-08-2024 10:28

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Καινοτομίας αναφορικά με την αγορά υπηρεσιών επιστημονικού συνεργάτη για σκοπούς Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ 2026

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΕΚΨΠ) με την παρούσα ανακοίνωση προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία για αγορά υπηρεσιών επιστημονικών συνεργατών, με στόχο την απασχόληση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στις Βρυξέλλες για θέματα Έρευνας & Καινοτομίας, Ψηφιακής Πολιτικής & Επικοινωνιών, και Κυβερνοασφάλειας. 

Πιο συγκεκριμένα, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά αγορά υπηρεσιών επιστημονικών συνεργατών για εκτέλεση δραστηριοτήτων ως εξής:

  • Εκπροσώπηση του ΥΕΚΨΠ στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, σε ομάδες εργασίας και άλλες προπαρασκευαστικές επιτροπές.
  • Παρακολούθηση των εξελίξεων στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ψηφιακής οικονομίας, του διαδικτύου, της ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη, της κυβερνοασφάλειας, της έρευνας και της καινοτομίας, των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών σε σχέση με τις πολιτικές και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποβάλλει σχετικές μελέτες, σημειώματα, εισηγήσεις.
  • Εκτέλεση οποιωνδήποτε άλλων καθηκόντων του ανατεθούν.

Δικαιούμενοι συμμετοχής είναι Κύπριοι ή ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις πιο κάτω απαιτήσεις:

1. Πολύ καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

2. Πανεπιστημιακός τίτλος ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σ’ ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών: 

(α) Για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής & Επικοινωνιών και Κυβερνοασφάλειας (έως έξι (6) θέσεις) 

Ηλεκτρολογική Μηχανική, Ηλεκτρονική Μηχανική, Μηχανική της Πληροφορικής ή άλλων Κλάδων της Μηχανικής Επιστήμης, Επιστήμη της Πληροφορικής, Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων (Management Information Systems), Τεχνολογία των Πληροφοριών, Ασφάλεια Συστημάτων Πληροφοριών, Επικοινωνίες Δεδομένων, Κυβερνοασφάλεια, Νομικά (περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law), Θετικές Επιστήμες. 

(β) Για θέματα Έρευνας & Καινοτομίας (έως μια (1) θέση)

Οικονομικά, Λογιστική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νομικά (περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law), Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική Επιστήμη, Θετικές Επιστήμες (περιλαμβανομένων των Κλάδων της Μηχανικής Επιστήμης, Χημείας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Γενετικής), Ενέργεια, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή.

3. Προσκόμιση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου.

4. Τουλάχιστον τρία (3) χρόνια εμπειρίας σ’ έναν τουλάχιστον από τους τομείς (ή συνδυασμό) των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ψηφιακής οικονομίας, της κυβερνοασφάλειας και των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών Δικτύων θα αποτελεί πλεονέκτημα.

5. Ειδική εμπειρία σε θέσεις θεσμικών οργάνων της ΕΕ θα αποτελεί πλεονέκτημα.

6. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος που αποκτήθηκε μετά από σπουδές διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους σε συναφής τομείς του αντικειμένου της σύμβασης θα αποτελεί πλεονέκτημα.

7. Κατοχή πολύ καλής γνώσης της γαλλικής ή/και γερμανικής γλώσσας θα αποτελεί πλεονέκτημα. 

Η εμπλοκή του επιστημονικού συνεργάτη αναμένεται να είναι οι ώρες εργασίας που ακολουθεί η οικεία Διπλωματική Αποστολή για περίοδο που δεν ξεπερνά τα δύο (2) έτη. Ο χώρος εργασίας θα είναι στα Γραφεία της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Το συνολικό κόστος για τις πιο πάνω υπηρεσίες (ετήσια αμοιβή) έχει καθοριστεί για €66.513 (εξήντα έξι χιλιάδες πεντακόσια δεκατρία ευρώ) και από 01/07/2025 υπολογίζεται στις €71.800 (εβδομήντα μία χιλιάδες οκτακόσια ευρώ) και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διεκπεραίωση της εργασίας, πλέον ΦΠΑ (εάν εφαρμόζεται)[1]

Για σκοπούς επιλογής του επιτυχόντα ενδιαφερόμενου, η αναθέτουσα αρχή θα αξιολογήσει τα προσόντα και την εμπειρία των συμμετεχόντων στη διαδικασία και θα τους κατατάξει σε φθίνουσα σειρά με βάση τη βαθμολογία, που θα αντιστοιχεί στα πρόσθετα προσόντα και τις εμπειρίες τους πέραν των ελάχιστων απαιτούμενων που καθορίζονται πιο πάνω. 

Λόγω της προσωποπαγούς φύσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, η Αναθέτουσα Αρχή θα καλέσει σε συνέντευξη τριπλάσιο ή περισσότερο αριθμό υποψηφίων (αναλόγως των τελικών αναγκών στελέχωσης) πρώτους στην κατάταξη και θα επιλέξει τον κατά την κρίση της καταλληλότερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω της αποστολής Βιογραφικού Σημειώματος και τυχόν υποστηρικτικών στοιχείων μέχρι τις 05/09/2024 και ώρα 12:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dmichail@papd.mof.gov.cy.

(NZ/ΓΣ)



[1] Το αναφερόμενο κόστος για τις υπηρεσίες (ετήσια αμοιβή) βασίζεται στα υφιστάμενα εγκεκριμένα ποσά, και ενδέχεται να υπάρξει αναθεώρηση προς τα πάνω.