Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-08-2024 13:41

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή κυπριακής αποστολής, για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αττική.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για όλες τις συντονισμένες ενέργειες, στις οποίες προβαίνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σύσταση αποστολής και για τη ναύλωση αεροσκάφους, για την άμεση μετάβαση της αποστολής στην Αττική, ούτως ώστε να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος πάντα βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και εξέφρασε την ευχή η πύρινη λαίλαπα να τεθεί το συντομότερο δυνατόν υπό έλεγχο.

(ΡΜ/NZ/ΓΣ)