Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-08-2024 10:04

Η παρατηρητικότητα, η άμεση και συλλογική ενέργεια συμπολιτών μας απέτρεψε τα χειρότερα

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί και η σημερινή ενέργεια εκδρομέων συμπολιτών μας, οι οποίοι έδρασαν αστραπιαία  και συλλογικά, ενώ βρίσκονταν σε εκδρομικό χώρο για τις διακοπές τους.

Συγκεκριμένα, στις 15/08/2024, στις 18:15, συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονταν στον εκδρομικό χώρο «Ξεροκόλυμπος» πλησίον της Ιεράς Μονής Τροοδίτισσας, εντόπισαν αριθμό ατόμων, οι οποίοι πορεύθηκαν της παραπλήσιας χαράδρας και προέβησαν παρανόμως στο άναμμα φωτιάς για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Οι συμπολίτες μας αυτοί προέβησαν άμεσα σε ενημέρωση της δασικής περιπόλου που βρισκόταν στην περιοχή και μαζί με τις δυνάμεις, που κατέφθασαν στο σημείο, συνέβαλαν στο να συλληφθούν τα άτομα αυτά.

Στο σημείο κατευθύνθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις του Τμήματος Δασών, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Τμήματος δρ Σάββας Ιεζεκιήλ.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε και η Αστυνομία Πλατρών, η οποία έφτασε στο σημείο και προέβη στη σύλληψη δύο ατόμων. Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση του συμβάντος.

Προς όλους αυτούς, οι οποίοι δεν αδιαφόρησαν και βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, το Τμήμα Δασών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες και τους συγχαίρει.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση γιατί αν ο κάθε πολίτης την ώρα που πρέπει δεν αδιαφορήσει, ούτε τα δάση μας θα κινδυνεύσουν, αλλά ούτε και οι ιδιωτικές περιουσίες. Πολύ περισσότερο, δεν θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

(ΜΣ/ΓΣ)